link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Zaterdagavondviering Asten

gepubliceerd: zondag, 25 februari 2018
Zaterdagavondviering Asten

Sinds het vertrek van Pater Xavier is het pas­to­raal team aanzien­lijk kleiner gewor­den. Dankzij de hulp van de Paters SCJ kunnen we veel opvangen, maar we weten allemaal dat de Paters gaan ver­hui­zen en dat we geen beroep meer kunnen doen op hun ja­ren­lan­ge trouwe assis­tentie.

Op dit moment zijn we volop met het bisdom in gesprek voor de invulling van een pas­to­raal-werker maar hij/zij kan niet voor­gaan in de Eucha­ris­tie­vie­ring.

Op dit moment zijn er zowel in Asten als in Ommel twee Eucha­ris­tie­vie­ringen in het weekend en kan Someren-Eind vanaf juli niet meer rekenen op een weke­lijkse Eucha­ris­tie­vie­ring, terwijl men daar wel behoefte aan heeft.

Ommel heeft, als bede­vaarts­plaats, een status-aparte. Veel mensen, ook van buiten onze pa­ro­chie, komen graag naar Onze Lieve Vrouw. Daarom willen we daar een zater­dag­avond­mis garan­de­ren.

Wij hebben in overleg met de loca­tieraad van Asten en van Someren-Eind, mede omdat we merken, dat steeds meer kerk­gan­gers in Asten op zon­dag i.p.v. op zater­dag naar de Eucha­ris­tie­vie­ring komen, ervoor gekozen om de zater­dag­avond­mis in Asten per 1 juli 2018 te laten ver­val­len. Pastoor Scheepers kan dan op zater­dag­avond om 18.00 uur de Eucha­ris­tie vieren in De Einder in Someren-Eind.

Op deze manier streeft de Fran­cis­cus­paro­chie ernaar om minstens in iedere pa­ro­chiekern ieder weekend Eucha­ris­tie te vieren.

Dit geldt voor de gewone weekend­vie­ringen door het jaar. Voor bij­zon­dere feesten en vie­rin­gen die op zater­dag gevierd wor­den (carnaval, Paas­wake e.d.) zal er gekozen wor­den voor de Maria Pre­sen­ta­tie­kerk in Asten of voor de Lambertus­kerk in Someren.

Reeds opge­ge­ven mis­in­ten­ties voor zater­dag­avond in Asten gaan auto­ma­tisch naar de zon­dags­vie­ring om 11.00 uur tenzij men zelf aangeeft om het anders te willen (bij­voor­beeld in een week­dag­vie­ring).

De Eucha­ris­tie­vie­ringen zullen dan in de weeken­den als volgt plaats vin­den , te weten:

  • Op zater­dag:
    • 18.00 uur Ommel
    • 18.00 uur Someren-Eind
    • 18.30 uur Heus­den [Eucha­ris­tie­vie­ring of Woord en Communie­vie­ring]
  • Op zon­dag:
    • 09.30 uur Ommel
    • 09.30 uur Someren
    • 10.00 uur Lierop
    • 11.00 uur Asten
    • 11.00 uur Someren-Heide

Graag willen de pastores de door­de­weekse Eucha­ris­tie­vie­ring onder de aan­dacht brengen. De pa­ro­chie­pries­ters vin­den het een fijn moment om pa­ro­chi­anen rondom het altaar te blijven ont­moe­ten. In de periodes dat pries­ters afwe­zig zijn, bij­voor­beeld tij­dens vakantie, wil de pa­ro­chie de inzet van vrij­wil­lige voor­gan­gers ver­gro­ten.






Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op FacebookVolg ons op X/TwitterVolg ons op Youtube Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose