link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Zoete Moeder terug op haar plek

gepubliceerd: zaterdag, 31 maart 2018

Het beeld van de Zoete Moeder van Den Bosch is een week lang weggeweest van haar plek in de Mariakapel van de Sint-Jans­kathedraal te ’s-Hertogen­bosch. In de avond van Goede Vrijdag is zij weer terugge­plaatst op haar vertrouwde plek.

De Zoete Moeder is van 22 tot 30 maart van de Sint-Jans­kathedraal weggeweest. Zij is naar een vooraanstaand res­tauratieatelier in Maastricht waar zij vakkundig en liefdevol onderzocht wordt. Dit is nodig om het beeld, dat zoveel betekent voor Bosschenaren, Brabanders en alle andere bezoekers van de Sint Jan, voor de toekomst te behouden.

De restauratie is hard nodig. Er zijn zorgen over de toestand van het beeld. Beschadigingen en loszittende verflagen moe­ten nodig worden hersteld. Bovendien moest er onderzoek worden gedaan naar het beeld, met de nieuwste techno­lo­gi­sche mogelijkheden.

Op Goede Vrijdag, na de Kruisweg, werd het Mariabeeld weer op haar plek teruggezet en weer aangekleed met een mantel. Dit alles werd nauwlettend gevolgd door een videocamera die de beelden leverde aan Nieuwsuur en het NOS Journaal.

(fotoserie: Wim Koopman)

Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.

Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose