link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Afscheidsconcert Heusdens Gemengd Koor

gepubliceerd: vrijdag, 29 juni 2018
foto: SIRIS
Afscheidsconcert Heusdens Gemengd Koor

Na 31 jaar heeft het Heusdens Gemengd Koor besloten te stoppen. Op zaterdag 14 juli 2018 om 18.30 uur verzorgt het koor de zondags­viering met aansluitend een laatste concert in de St.-Antonius­kerk in Heusden.

Begonnen met veertien leden

Bij de oprichting in 1987 telde het koor veertien leden; twaalf dames en twee heren. De repetities waren op donderdag­avond bij café De Sport en de dirigent was Wim Boerekamp uit Deurne. Het eerste optreden was op de zanik­avond in Heusden waar het koor aan het einde van de avonden de carnavalsschlager ten gehore bracht.

Al gauw groeide het aantal leden en werd er aan meer concerten deelgenomen. Er werd gewisseld van dirigent. Na Wim Boerekamp kwamen Ago Verdonschot, Cecil van de Kerkhof, Rob Barentsma en sinds 2001 Wim Hofstra.

Wijde omgeving

Het Heusdens Gemengd Koor was een graag gezien koor bij concerten van koren in de omgeving, vanwege de uitstekende zangkwaliteit maar ook vanwege de gezelligheid na afloop van het concert. Belangrijke optredens waren o.a. het concours in Rotterdam, Korendag in Venray en Hengelo, H. Mis in de O.L.V. Basiliek in Tongeren, uitwisseling met Gemengd Koor van Herent-België, een benefiet­concert in Diksmuide, een concert op het Sint Katelijneplein, het Europarlement en daarna nog op de Grote Markt in Brussel en het Vier Maal Heusden-concert in het vestingstadje Heusden.

Vele concerten

Het koor heeft ook drie jaar meegewerkt met de Passion in Heusden. Iedere jaar werd een lente- en winter­concert georga­ni­seerd en twee of drie keer per jaar werd een mis verzorgd.

Gezelligheid was een belangrijk element en de koorleden voelden zich nauw betrokken met elkaar. Het ledenaantal liep echter sinds een paar jaar van 54 terug naar het huidige aantal van 34 doordat leden het koor ontvielen, maar ook door de stijgende leeftijd. Er was geen goede balans meer van de verschillende stemmen. Nadat alle inspanningen om nieuwe leden te werven geen resultaat opleverden en het ledenaantal alleen nog maar zou afnemen, is besloten om het koor op te heffen.

Afscheids­concert

Wilt u nog één keer genieten van de zang van het Heusdens Gemengd Koor dan bent u welkom op zaterdag 14 juli om 18.30 uur tijdens de viering in de kerk met aansluitend een concert van de muziek, die het koor altijd graag ten gehore heeft gebracht.

Iedereen is welkom, speciaal de oud-leden van het Heusdens Gemengd Koor.

De toegang is gratis.

 

(bron: Harrie van Horik / SIRIS)


Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose