link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Koninklijke onderscheiding Harrie van Tulden

gepubliceerd: maandag, 23 juli 2018
Koninklijke onderscheiding Harrie van Tulden
Koninklijke onderscheiding Harrie van Tulden

Onze koster Harrie van Tulden heeft zaterdag 21 juli 2018 uit handen van burge­meester Dilia Blok een koninklijke onderscheiding mogen ontvangen. Met zijn jarenlange inzet als koster, collectant, akoliet en vrijwilliger bij het dagelijks onderhoud en de jaarlijkse installatie van de kerststal hebben wij als locatieraad/parochie­bestuur de aanvraag mede ondersteund en zijn verheugd over deze toekenning.

Begonnen in 1985 als koster/collectant op de zaterdag­avond in de St. Jozefkerk in Someren-Heide tot nu toe is Harrie altijd actief geweest voor de parochie. In deze tijdspanne heeft hij met diverse pastores en collega kosters gewerkt en zich hierbij altijd positief en coöperatief opgesteld. De welgemeende waardering is uitgesproken voor zijn onvoorwaardelijke inzet en aanwezigheid gedurende al die jaren en dat heeft er al mede toe geleid dat ook de Paus zijn waardering heeft laten zien met de toekenning van de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice die zowel aan Harrie als aan zijn collega koster Marinus van Hoeij in 2013 is uitgereikt.

Zeker zijn mede-invulling van het koster­schap is voor onze parochie­gemeen­schap van grote waarde geweest. Nu de sluiting van de St. Jozefkerk voor de deur staat is de uitreiking van de koninklijke onderscheiding een mooie onderstreping van de vele jaren van belangeloze inzet en de hand- en spandiensten waarmee Harrie heeft bijgedragen aan de leefbaarheid zowel in de parochie- als in de dorps­gemeen­schap van Someren-Heide.


Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose