link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Mgr. De Korte bezoekt dekenaat Asten-Helmond

gepubliceerd: woensdag, 8 juni 2016

Op woens­dag 8 juni heeft onze nieuwe bis­schop, mgr. dr. G. de Korte, dekenaat Asten-Helmond bezocht om kennis te maken. Helaas kon pastoor-deken Van de Laar niet aanwe­zig zijn omdat hij her­stel­lende is van een ongeluk en momen­teel nog voor revalidatie in het zorgho­tel ‘Udens Duyn’ te Uden verblijft.

In de ochtend heeft de bis­schop kennisgemaakt met de pas­to­rale teams in het dekenaat. Ver­vol­gens is er samen het mid­dag­ge­bed gebe­den en samen de maal­tijd gebruikt. In de namid­dag heeft hij af­ge­vaar­dig­den van de pa­ro­chie­besturen in het dekenaat ont­van­gen. In de avond waren de emeriti en de reli­gi­euzen, alsmede de pas­to­rale krachten die over­dag niet kon­den te gast bij de bis­schop in de pastorie van Mierlo-Hout. Tevens heeft de bis­schop, later in de namid­dag, in het klooster van het Kost­baar Bloed te Aarle-Rixtel kennisgemaakt met de zusters en is daar voor­ge­gaan in de Eucha­ris­tie en heeft daar samen de maal­tijd gebruikt.

De ont­moe­tingen met de bis­schop zijn ge­ken­merkt door een grote open­heid en luisterbereid­heid waardoor in ver­trouwen veel zaken be­spro­ken kon­den wor­den. De con­clu­sie mag zeker, na deze kennis­ma­king, getrokken wor­den dat er een grote bereid­heid is van alle aanwe­zigen om met hernieuwde energie mee te helpen aan een mooie en actieve geloofs­ge­meen­schap in het bisdom ’s-Hertogen­bosch, waar­bin­nen plaats is voor ie­der­een.

(bron: Bisdom ’s-Hertogen­bosch)

Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.





Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op FacebookVolg ons op X/TwitterVolg ons op Youtube Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose