link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Poolse vieringen terug in Heusden

gepubliceerd: dinsdag, 27 november 2018

Er was in Heus­den een traditie van Poolse vie­rin­gen. Vanaf 2006 tot en met 2016 von­den er weke­lijk drukbe­zochte vie­rin­gen plaats in de Sint Antonius­kerk. In januari 2016 kwam daar een einde aan. De pries­ter die vanaf 2008 weke­lijks vanuit Brussel naar Heus­den kwam, kreeg een andere functie en kon de Poolse vie­rin­gen niet lan­ger voor­gaan.

De behoefte aan deze vie­rin­gen bij de Poolse arbeidsmi­granten was en bleef echter groot. Daarom bleef de Heus­dense loca­tieraad zich inspannen om de vie­rin­gen weer terug te krijgen. Tot voor kort had­den deze pogingen geen succes. Dit ver­an­der­de nadat Bisdom ’s-Hertogen­bosch besloot om binnen het Bisdom een Poolse Pa­ro­chie op te richten. Als pastoor van deze pa­ro­chie werd benoemd Krzystof Obiedzinski, een pries­ter die bekend is in Heus­den, want in de begin­ja­ren was hij de voor­gan­ger van de Poolse vie­rin­gen in Heus­den.

De hernieuwde kennis­ma­king met deze pries­ter heeft er toe geleid dat hij met en­thou­sias­me bereid bleek om weer vie­rin­gen te doen in Heus­den. Vooralsnog zal dat iedere twee weken zijn, te beginnen op zater­dag 1 de­cem­ber om 17.00 uur. Bij voldoende belang­stel­ling zullen de vie­rin­gen weke­lijks wor­den gedaan in de Sint Antonius­kerk van Heus­den.






Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op FacebookVolg ons op X/TwitterVolg ons op Youtube Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose