link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

De avondwakegroep in Asten gaat stoppen

gepubliceerd: zondag, 14 augustus 2016
De avondwakegroep in Asten gaat stoppen

In 1990 werd in Asten de zoge­naamde ‘avond­wake’ inge­voerd. De avond­wake is een gebeds­dienst die bestaat uit lezingen uit de Heilige Schrift, gebe­den en lie­de­ren aan de voor­avond van een uit­vaart.

De over­le­de­ne en familie staan hierin centraal. Een vie­ring van troost en bemoe­diging. Het was een goed en mooi ini­tia­tief dat in de plaats kwam van de avond­mis en werd voor­ge­gaan door mensen uit de pa­ro­chie. Het was in het begin wel even wennen zowel voor de pa­ro­chi­anen als voor de voor­gan­gers, maar al gauw werd het geac­cep­teerd en men beleefde het als méér betrokken bij de familie en de over­le­de­ne.

Het werd een van­zelf­spre­kend­heid dat er op de avond voor de uit­vaart een wake gehou­den werd. Wij, als voor­gan­gers, voel­den ons steeds erg betrokken bij de familie van de over­le­de­ne en er wer­den ver­trouwe­lijke gesprekken gevoerd. Het gaf ons steeds in­spi­ra­tie om een goede dienst voor te berei­den.

Maar zoals het met zoveel zaken gaat is er te­gen­woor­dig nog nau­we­lijks vraag naar een avond­wake. Omdat ook de groep erg geslonken is hebben we in overleg met de pastoor besloten hiermee te stoppen en de werk­groep op te heffen. Er zullen dus geen Avond­wakes meer aan­ge­bo­den wor­den in Asten.

We zijn dank­baar dat we dit zoveel jaren voor de pa­ro­chi­anen hebben mogen doen.

Namens de avond­wake groep
Koosje Hoen­der­van­gers- Mol






Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op FacebookVolg ons op X/TwitterVolg ons op Youtube Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose