link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Misintenties

Misintenties

Veel mensen horen graag de namen van hun overleden dierbaren. En het is goed dat we in de parochie ook aan hen blijven denken en hun namen blijven noemen. Hiervoor kunt u een misintentie opgeven voor een Eucha­ris­tie­vie­ring.

Het offer van Christus dat in de Eucha­ris­tie te­gen­woor­dig wordt gesteld wordt dan opgedragen aan God voor die speciale intentie. Christus heeft zijn leven ook voor die mens gegeven. De priester kan in stilte voor een bepaalde intentie celebreren, maar het is een goede gewoonte de intenties af te lezen. U kunt mis­in­ten­ties opgeven voor een zondagsmis maar ook voor een doordeweekse mis.

Ook in een Woord- en Communiedienst kunnen we voor iemand bidden en zijn of haar naam noemen. Het heeft dan niet de waarde van een misintentie maar het gebed als zodanig is zinvol.

Misintentie doorgeven

Opgeven van intenties kan via een envelop, onder vermelding van naam, datum en kerk en met het voor de intentie verschuldigde bedrag. Het kan per locatie ook telefonisch of per e-mail:

Asten

Heusden

Lierop

Ommel

Someren

Someren-Eind

  • envelop op de pastorie of Haspelstraat 21

Stipendium en vermelding

Het stipendium bedraagt € 12,50 per intentie plus € 2,50 voor elke volgende naam.

Voor de vermelding van de mis­in­ten­ties verwijzen we graag naar de parochieberichten in het Peelbelang of het Contact. Met vragen en opmerkingen kunt u zich wenden tot het centrale secretariaat tel: 0493 - 69 13 15.


Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose