link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Aankondiging sluiting St. Jozefkerk

Someren-Heide

gepubliceerd: zondag, 3 juni 2018
foto: SIRIS
Aankondiging sluiting St. Jozefkerk

Enkele jaren geleden is bij de fusie naar één parochie voor Someren-Asten al aangegeven dat de St. Jozefkerk in Someren-Heide op enig moment voor sluiting in aanmerking zou komen. Dat moment komt nu dichterbij.

De afslanking van het pastoraal team door het vertrek van pater Xavier, het wegvallen van de steun van de paters in Asten samen met de blijvende terugloop van het kerkbezoek en de onderhoudsstatus van de St. Jozefkerk zijn aanleiding geweest voor het zetten van de volgende stap; de sluiting van het kerkgebouw in Someren-Heide.

Onlangs hebben het parochie­bestuur van de parochie H. Franciscus en de locatieraad Someren-Heide in samenspraak het besluit genomen om op zondag 23 september de laatste eucharistie­viering te houden en de St. Jozefkerk hierna te sluiten. Dit zal betekenen dat er na deze datum geen vieringen meer worden gehouden in Someren-Heide en de parochianen voor het bijwonen van de wekelijkse eucharistie­vieringen, voor het laten lezen van misintenties , uitvaarten, huwelijken, jubilea vieringen en dopen welkom zijn in de Lambertus­kerk in Someren of in één van de andere parochiekerken van de H. Franciscus­parochie.

De komende maanden zal de locatieraad in overleg gaan met de werk­groepen om samen vorm te geven aan reorganisatie van de lokale activiteiten die verbonden blijven aan de Franciscus­parochie. Samen met het kerk­bestuur wordt bekeken wat er met het kerkgebouw gaat gebeuren.

Middels het Dorpsblad en een informatieve bijeenkomst zal de voortgang worden gecommuniceerd met de parochianen en vrijwilligers.


Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose