link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Middag van bemoediging

Dinsdag 8 oktober - 14.00 uur - Ommel

gepubliceerd: dinsdag, 3 september 2019

Een middag van bemoediging voor zieken en ouderen wordt geor­ga­ni­seerd op dinsdag 8 oktober 2019 in de Onze Lieve Vrouw Pre­sen­ta­tiekerk te Ommel. Op het pro­gram­ma staat een Eucha­ris­tie­viering, gevolgd door een plechtig Lof. Tijdens de Heilige Mis wordt de regionale ziekenkaars gezegend en ontstoken. Deze kaars kan gedurende het jaar op verzoek worden ontstoken.

Nieuwe naam en later in het jaar

Reeds 33 jaar wordt er in de bede­vaartkerk van Onze Lieve Vrouw van Ommel een speciale middag voor zieken en ouderen geor­ga­ni­seerd. Vanaf dit jaar zijn er echter twee veranderingen:

  • De naam ‘Zieken­mid­dag’ is veranderd in: ‘Middag van bemoediging’. De middag is niet alleen bedoeld voor hen die ziek zijn, maar ook voor hen die op zoek zijn naar bemoediging in hun leven, ongeacht leeftijd of levenssituatie. Iedereen is van harte welkom!
  • De middag vindt niet meer plaats op de tweede dinsdag van september, maar op de tweede dinsdag in de Maria­maand oktober.

Pro­gram­ma

14.00 uur: Heilige Mis
Tijdens de Heilige Mis zal de Regionale Ziekenkaars worden gezegend en ontstoken. Deze kaars kan gedurende het jaar op verzoek worden ontstoken. Hiervoor kunt u contact opnemen met kape­laan van Overbeek tel. 0493-691415.
Wanneer u het antwoord­ap­pa­raat krijgt: spreek duidelijk in dat u de “ziekenkaars” wilt laten branden en óók op welke dag.
15.00 uur: Koffie met speculaas
15.30 uur: Plechtig Lof
16.00 uur: Einde van de middag

Mede­wer­king

Dit jaar zal op dinsdag 8 oktober 2019 van 14.00 uur tot 16.00 uur de ‘Middag van bemoediging’ plaats­vin­den. Om deze middag zo goed mogelijk te kunnen organiseren, doen wij een beroep op uw mede­wer­king.

  • Wilt u a.u.b. deze middag tijdig bekend maken zodat mensen zich kunnen opgeven?
  • Voor ons is het erg handig als u iemand als contact­persoon aanwijst die het aantal gasten doorgeeft en ook of er begeleiders meekomen.

Op deze middag zijn voldoende helpers en verpleegkundigen present. Extra voorzieningen, zoals kussens, een rol­stoel e.d., moet u zelf meebrengen. Wij verzoeken u om op tijd aanwezig te zijn in de kerk, zodat wij ook daad­wer­ke­lijk om 14.00 uur kunnen beginnen met de eucha­ris­tie­vie­ring. Dit mede om er voor te zorgen dat iedereen om 16.00 uur weer tijdig kan worden opgehaald.

Info en opgave

Opgave zo spoedig mogelijk en uiterlijk 7 oktober uitsluitend bij:

Wij hopen dat alle deelnemers na afloop met voldoening en gesterkt door de voorspraak van Maria kunnen terugzien op een mooie middag!

namens de werk­groep ‘Middag van bemoediging’
Kape­laan Harold van Overbeek en Pieternel van Horssen, voorzitter

 

foto: Monique Sauve
Middag van bemoediging 2018
Zieken­mid­dag van 2018

Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose