link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Eucharistieviering Ommel op SIRIS

Zondag 10 mei - Moederdag - 11.00 uur

gepubliceerd: zaterdag, 9 mei 2020
foto: SIRIS
Eucharistieviering Ommel op SIRIS

Op zon­dag 10 mei - Moeder­dag - wordt om 11.00 uur op de lokale omroep SIRIS de heilige Mis uitgezon­den vanuit de Onze Lieve Vrouw Pre­sen­ta­tie­kerk in Ommel. Cele­brant is kape­laan Harold van Overbeek.

Niet live

Zondag­mor­gen om 11.00 uur wordt op de lokale omroep SIRIS de heilige Mis uitgezon­den vanuit de kerk in Ommel. Van­wege het feit dat ‘live’ de heilige Mis op zon­dag­mor­gen uitzen­den op SIRIS (nog) niet moge­lijk is, is deze heilige Mis reeds op voor­hand opgeno­men. Ge­woon­lijk is het zo dat we geen heilige Mis ‘op voor­hand’ opnemen. We vieren immers de heilige Mis van de dag zelf, van de zon­dag. Maar wij leven, – jammer genoeg, – in een crisis­tijd waarin veel dingen anders zijn dan normaal. Graag had­den wij de gelo­vi­gen in een van onze kerken binnen de Fran­cis­cus­paro­chie willen verwel­ko­men, maar dat gaat helaas niet.

Iedere zon­dag

De heilige Mis wordt opgeno­men door een pro­fes­sio­nele cameraman, die na de opname alles klaarmaakt zodat het door SIRIS op zon­dag kan wor­den uitgezon­den. In overleg met SIRIS zullen de heilige Missen de ko­men­de mei­maand vanuit Ommel iedere zon­dag op SIRIS wor­den uitgezon­den.

Voor­zien in behoefte

Zovele mensen zijn in deze tijd gekluisterd aan hun huis, aan hun kamer. Denk daarbij aan de Lisse, Amalia, Sonnehove, Eegelshoeve, huize Witven, Henricushof, de zorgwo­ningen in Someren-Eind en al die andere ouderen die hun huis niet uit kunnen of mogen. Ik heb gemerkt dat er bij hen een grote behoefte is aan steun en troost en dat zij dat ook vin­den in het gebed. Zo wordt door velen iedere avond om 17.00 uur op SIRIS het rozen­hoedje mee­ge­beden dat is opgeno­men in de kerk van Ommel. Het is een ‘vast item’ gewor­den voor veel mensen.


Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose