link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Rechthoekige Vaticaanse munt

Met een waarde van 25 euro

gepubliceerd: maandag, 21 juni 2021
foto: Vatican Media
Rechthoekige Vaticaanse munt van € 25
Vóór- en achter­kant van de nieuwe recht­hoekige munt van € 25

In 2002 heeft het Vati­caan zijn eerste euromunt geslagen. De munten wor­den gebruikt om te betalen in Vati­caan­stad. Maar zij zijn ook erg begerens­waar­dig voor muntverzame­laars. Vrij­dag 18 juni 2021 werd de nieuwe col­lec­tie munten voor­ge­steld, die de ko­men­de weken ook in omloop wor­den gebracht of (voor de gou­den en zilveren munten) te koop wor­den aangebo­den.

De zilveren munt is uitge­voerd in vier kleuren en her­denkt de 450ste ver­jaar­dag van de Ita­li­aanse barok­kunste­naar Miche­lan­ge­lo Merisi da Caravaggio, beter bekend als Caravaggio (1571-1610). De Ita­li­aans schil­der leefde in de barok. Op de her­den­kingsmunt van 25 euro is de Grafleg­ging van Christus (uit de col­lec­tie van de Vati­caanse Musea) afge­beeld, die de kunste­naar tussen 1602 en 1604 schil­derde voor de romaanse Santa Maria­kerk in Vallicella.

De recht­hoekige Vati­caanse munt van 25 euro zal te koop aangebo­den wor­den als onder­deel van een set met extra munten en postzegels voor een bedrag van 139 euro per set.

Op 25 juni wordt ook nog een tweede, dit keer ronde zilveren Caravaggio-munt uit­ge­bracht, met daarop een afbeel­ding van het schil­derij Jongen met een fruitmand (1593) uit de col­lec­tie van de Galleria Borghese in Rome. Tege­lijk wordt nog een munt van twee euro in dubbele uit­voe­ring uit­ge­bracht, die res­pec­tie­ve­lijk voor 18 en 37 euro te koop wordt aangebo­den.

 

(bron: Kerknet / Vaticannews.va)







Parochie
Heilige Franciscus 
Kerkstraat 4
5721 GV Asten
(0493) 69 13 15
secretariaat@rkfranciscus.nl
Google Maps
Like ons op Facebook Like ons op Facebook!

 


Volg ons op Twitter Volg ons op Twitter

Deze website is ontworpen en wordt onderhouden door iMoose